INGLIZ VA O’ZBEK TILLARDAGI MAQOLLARNING LINGVOPRAGMATIK TAHLILI - Kulmetova Gulmira Mirzoxid qizi; Djumabayeva J.Sh (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ingliz va o’zbek tillaridagi maqollar xalq og’zaki ijodining muhim qismi bo’lib, ular til va madaniyat o’rtasidagi bog’liqlikni aks ettiradi. Har bir maqol o’z ichiga chuqur ma’no, hikmat va hayotiy tajribalarni jamlaydi. Maqollar ko’pincha xalqning axloqiy qadriyatlari, urf-odatlari va hayotiy tajribalarini ifodalaydi. Ularning lingvopragmatik tahlili, ya’ni tilning ijtimoiy va madaniy kontekstda qanday ishlatilishini o’rganish, maqollarning ma’nolari, kontekstlari va ijtimoiy vaziyatlarda qanday ishlatilishini tushunishga yordam beradi.