ДЕОНТОЛОГИК ЁНДАШУВ АСОСИДА БЎЛАЖАК ИНГЛИЗ ТИЛИ ЎҚИТУВЧИЛАРИНИ КАСБИЙ ТАЙЁРЛАШ ЖАРАЁНИ. - НАСИРОВА НИГОРА; N.J. Abdullayeva (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация:Мақола замонавий шароитда инглиз тили ўқитувчиларини касбий тайёрлашда деонтологик ёндашувга бағишланган. Унда педагогик деонтологиянинг асосий жиҳатлари – касбий этика нормалари, мультимаданий компетентлик ва инклюзив таълим усуллари ёритилади. Таълим жараёнига деонтологик приципларни интеграциялаш муаммолари, шунингдек, ўқитувчилар тайёргарлигида касбий-этик мезонларга этиборсизлик масалалари таҳлил қилинади. Ишда амалий ечимлар таклиф этилади: махсус курсларни жорий этиш, кейс-усуллардан фойдаланиш ва менторлик дастурларини ривожлантириш. Халқаро ва миллий тажрибалар таҳлили асосида, мультимаданий таълим муҳитида ўқитувчиларнинг муваффақияти учун этик мезонларга риоя этишнинг аҳамияти исботланади.