PSIXOSOMATIK KASALLIKLARDA PSIXOKORREKSIYA VA PSIXOPROFILAKTIKA USULLARI, TEMPERAMENT XUSUSIYATLARINING MUTAXASSIS SHAKLLANISHIDAGI O‘RNI - Olimova Dano Shakirovna; Bekturdiyeva Gulruh Hamdambek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada psixosomatik kasalliklarning kelib chiqish omillari, ularni yengillashtirish va oldini olishda psixokorreksiya va psixoprofilaktika usullarining roli yoritilgan. Shuningdek, temperament xususiyatlarining shaxsning mutaxassis sifatida shakllanishidagi o‘rni nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Psixologik yondashuvlar asosida shaxs salomatligi va kasbiy muvaffaqiyatga ta’sir etuvchi asosiy psixologik omillar chuqur o‘rganilgan. Maqola ta’lim, tibbiyot va psixologiya sohalarida faoliyat yuritayotgan mutaxassislar uchun foydali ilmiy-uslubiy manba bo‘lib xizmat qilishi mumkin.