GRAMMATIK KITOBLARDA ISM MAVZUSINING YORITILISHI (“AD- DURUSUN NAHVIYYA” VA “FAVOYID UL-ZIYOIYYA” ASARLARI MISOLIDA - Sheraliyev Abdulhakim (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada “ad-Durus an-Nahviyyah” va “Favoyid az- Ziyoiyah” kabi mashhur grammatik asarlarda ism mavzusining yoritilishi tahlil qilinadi. Ismning turlari, belgilari, nahviy vazifalari hamda boshqa so‘z turkumlari bilan bog‘liqligi ushbu asarlar asosida solishtirma yondashuvda o‘rganiladi. Shuningdek, bu kitoblarning ta’limiy jarayondagi roli va an’anaviy grammatika o‘rganishdagi o‘rni yoritiladi.