“UMUMIY O‘RTA TA’LIMDA TA’LIM JARAYONINI TASHKIL ETISHNING SAMARALI BOSHQARUV USULLARI” - MELIBOYEV OLIMJON ALIBAYEVICH (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim muassasalarida ta’lim jarayonini samarali boshqarishning ilg‘or usullari o‘rganilgan. Zamonaviy boshqaruv yondashuvlari, innovatsion menejment texnologiyalari va pedagogik jarayonni optimallashtirishga qaratilgan strategiyalar tahlil qilingan. Tadqiqotda ta’lim muassasalarining samaradorligini oshirishda raqamli texnologiyalar, monitoring tizimlari va ta’lim sifatini baholash mexanizmlarining ahamiyati o‘rganilgan. Tadqiqot davomida xorijiy va milliy ta’lim tizimlarida qo‘llanilayotgan zamonaviy boshqaruv usullari o‘rganilib, ularning o‘zbek ta’lim tizimiga implementatsiya qilish imkoniyatlari aniqlangan.