NEMIS VA INGLIZ TILLARIDA SOMATIK MAQOLLARNING QIYOSIY TAHLILI - To'lanboyeva Oydinoy Murodjon qizi; Abduraxmanov Sirojiddin Muminkulovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya. Ingliz va nemis tillaridagi somatik maqollar xalqning madaniy merosi, ijtimoiy qadriyatlari va hayotiy tajribalarini aks ettiruvchi frazeologik birliklar sifatida alohida ahamiyatga ega. Ushbu maqolada ushbu maqollar tahlil qilinib, ularning o‘xshashliklari va farqlari ko‘rib chiqiladi. Somatik leksikaning madaniyatga ta’siri va uning xalqning ma’naviy hayotidagi o‘rni, shuningdek, til va madaniyat o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik o‘rganiladi. Ingliz va nemis tillaridagi somatik maqollar tahlilida metaforik ifodalar xalqning qadriyatlari, ijtimoiy me’yorlari va madaniy farqlarini tushunishda muhim omil bo‘lib xizmat qiladi. Mazkur tadqiqot tillararo aloqalarni mustahkamlash va til o‘rganish jarayonida madaniyatni chuqurroq anglashga yordam beradi.