AMIR TEMUR – BUYUK DAVLAT ARBOBI - Тillаyev Воbоmurоd Аbduvоxоbоvich; Shermirzayeva Sevinch Ulug‘bek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Amir Temur davlat boshqaruvida qat’iyatli, lekin adolatli siyosat yuritgan. U har qanday nizoga keskin chora ko‘rgan, davlatda tartib va intizomni ta’minlagan. Uning “Temur tuzuklari” asari davlatni boshqarish, harbiy tizimni tashkil etish, ijtimoiy tartib va odob-axloq qoidalarini belgilashda muhim hujjat hisoblanadi. Bu maqolada Temurning siyosiy va harbiy qarashlari haqida fikrlar bildirilgan