TARIX, MAFKURA VA JAMIYAT: GERMANIYADA O’ZGARISHLAR EVOLYUTSIYASI. - Dilbar Xomidova; Mohiniso Tursunaliyeva; Zera Shabidinova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Germaniya tarixida yuz bergan siyosiy va mafkuraviy o’zgarishlar evolyutsion yondashuv asosida tahlil qilinadi. Dastlabki imperiyalardan tortib, XIX asr birlashuv davri, XX asrning birinchi yarmidagi mafkura va ikkinchi jahon urushi oqibatlari, jumladan, urushdan keyin Germaniyaning ikkiga ajralishi va ularning qayta birlashuvi kabi muhim bosqichlarga e’tibor qaratilgan. Maqolada mafkura va jamiyat o’rtasidagi murakkab munosabatlar, siyosiy tizimlarning jamiyatga ta’siri va zamonaviy Germaniyaning shakllanishida tarixiy saboqlarning tutgan o’rni yoritilgan.