MOLIYA BOZORI VA QIMMATLI QOG’OZLAR BOZORINING IQTISODIY BARQARORLIK OMILI SIFATIDA RIVOJLANISHI - G’afforova Mavluda Fayzulla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Moliya bozori va qimmatli qog’ozlar bozori milliy iqtisodiyotning barqaror rivojlanishiga ta’sir etuvchi muhim mexanizmlardan biri hisoblanadi. Ushbu bozorlar kapital jamg’arish, investitsiyalarni jalb qilish va moliyaviy resurslarni samarali taqsimlash imkoniyatlarini yaratadi. Iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda moliya bozorining shaffofligi, likvidligi va samaradorligi muhim o’rin tutadi. Shuningdek, qimmatli qog’ozlar bozorining institutsional rivojlanishi, investorlarning ishonchi va huquqiy muhitning barqarorligi ushbu bozorlarning samarali faoliyat yuritishiga ijobiy ta’sir ko’rsatadi. Ushbu maqolada moliya bozori va qimmatli qog’ozlar bozorining iqtisodiy barqarorlikka ta’siri, rivojlanish omillari hamda samaradorlikni oshirish yo’nalishlari tahlil qilinadi.