SUN‘IY INTELLEKTNI PEDAGOGIK AMALIYOTGA TATBIQ ETISHDAGI MUVAFFAQIYATLAR VA QIYINCHILIKLAR - Matkarimov Joxongir Solaydinovich; Abdurahmonova Layloxon Bahriddin qizi; Bozorova Oygul Shezodbek qizi; Aliyeva Iroda Botirali qizi . (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada sun‘iy intellekt (SI) texnologiyalarining pedagogik amaliyotga tatbiq etilishi, uning ta‘lim jarayonidagi muvaffaqiyatlari va yuzaga kelayotgan muammolari tahlil qilingan. Pedagoglar faoliyatida sun‘iy intellektdan foydalanish natijasida dars sifati oshgani, o‘quvchilarning o‘zlashtirish darajasi yaxshilangani haqida misollar keltirilgan. Shu bilan birga, SI ni amaliyotga joriy qilishda duch kelinayotgan texnik, psixologik va metodik muammolar ham yoritilgan.