YOSHLIK DAVRI PSIXOLOGIYASI - Karimova Ruxshona Anvarjon qizi; Vahobova O`gilxon Tolibjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNATATSIYA Ushbu mavzu yoshlar (o’smirlik va ilk yetuklik) davrining psixologik xususiyatlarini, ularning rivojlanish bosqichlarini, ijtimoiy va emotsional o’zgarishlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Yoshlar davri shaxs shakllanishida hal qiluvchi bosqich hisoblanib, unda mustaqil fikrlash, o‘zini anglash, dunyoqarashning shakllanishi, kasb tanlash, hayotiy maqsadlarni belgilash kabi muhim jarayonlar kechadi. Mavzuda shuningdek, yoshlarning ijtimoiy muhitga moslashuvi, rollar almashinuvi, oila va do‘stlar bilan munosabatlari, ruhiy muvozanat va o‘ziga bo‘lgan ishonchning shakllanishi haqida psixologik yondashuvlar asosida tahlil berilgan. Mavzu yoshlar bilan ishlovchi mutaxassislar, psixologlar va pedagoglar uchun muhim nazariy hamda amaliy asos vazifasini bajaradi.