O‘ZBEK TILIDA QO‘LLANILAYOTGAN AT (AXBORORT TEXNOLOGIYALARI) TARJIMALARI VA ULARNING MUQOBILLARI - Tilonboyeva Nodira Zokirjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Kundan kunga rivojlanayotgan dunyoda ilm-fan ham to‘xtovsiz o‘sib bormoqda. Buning natijasida fanda bizga notanish bo‘lgan terminlar soni ko‘paymoqda. Ayniqsa, hozirgi davrga kelib inson hayotini kompyuter, uyali aloqa vositalari va ijtimoiy tarmoqlarsiz tasavvur etib bo‘lmaydi. Axborot texnologiyalari rivojlangani sari unga aloqador yangidan yangi terminlarning paydo bo‘ishi ham jadallashmoqda. Bu esa o‘z navbatida tilshunoslikning terminalogiya sohasida tarjima bo‘yicha qiyinchiliklarni va muammolarni keltirib chiqarmoqda.