YANGI O’ZBEKISTONDA JISMONIY TARBIYA VA SPORTNI RIVOJLANTIRISH TENDENSIYALARI (QORAQOLPOG‘ISTON RESPUBLIKASI MISOLIDA) - Ashikbayeva Albina Salauat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi, xususan Qoraqalpog‘iston Respublikasida jismoniy tarbiya va sport sohasidagi yangi tendensiyalar, rivojlanish istiqbollari va qo‘yilgan strategik maqsadlar tahlil qilinadi. Sport infratuzilmasi, yoshlar sportga qiziqishi, davlat siyosati va xalqaro hamkorlikdagi o‘zgarishlar asosiy diqqat markazida turadi. Maqolada Qoraqalpog‘istonda sportni rivojlantirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan loyihalar, muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.