SEVGI VA NAFRAT KONSEPTI INGLIZ VA OʻZBEK XALQ MAQOLLARIDA - Rahimova Shahzoda Do’stmurodovna; Choriyeva Shahlo Panji qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada ingliz va oʻzbek xalq maqollarida sevgi va nafrat konseptlari qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda ikkala madaniyatdagi maqollar mazmuni, badiiy ifodalanish usullari va ularning ijtimoiy-psixologik jihatlari oʻrganiladi. Maqolada sevgi va nafratning umuminsoniy va milliy xususiyatlari, shuningdek, ularning xalq ogʻzaki ijodidagi aks etishi koʻrib chiqiladi.