BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING MATEMATIK TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI - Sadriddinova Zulfiya Mirzaliyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf matematika darslarida o‘quvchilarga o‘rgatiladigan matematik tushunchalar tizimining mazmun-mohiyati hamda o‘quvchilarning matematik tushuncha va tafakkurini rivojlantirishda murakkab masalalarning o‘rni va ahamiyati xususida so‘z boradi.O‘quvchilarning matematik tafakkurini rivojlantirish yo‘llari va uni samarali o‘qitish yo‘llari haqida bayon qilingan. Boshlang‘ich ta’lim matematika darsliklaridagi mantiqiy misol, masalalar o‘rganilgan va mantiqiy boshqotirmalardan namunalar keltirilgan. Matematika darslarida mantiqiy misol va masalalar vositasida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining mantiqiy fikrlash qobiliyatlarini shakllantirish usullari tahlil qilingan.