OʻZBEKISTON SSSR DA TA’LIM TIZIMI TARIXSHUNOSLIGI (1941-1945- YILLAR) - Ravshanova Marjona Bahrom qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotasiya. Ikkinchi jahon urushi davri (1941-1945) Oʻzbekiston taʼlim tizimi uchun murakkab va oʻziga xos davr boʻldi. Urush yillari taʼlim tizimi oldida yangi vazifalar qoʻydi, resurslar cheklandi, va taʼlim jarayoni qiyin sharoitlarda olib borildi. Ushbu davr taʼlim tarixshunosligida yetarlicha oʻrganilmagan boʻlib, koʻplab savollarga javob talab qiladi. Ushbu maqolada 1941-1945 yillardagi Oʻzbekiston taʼlim tizimi tarixshunosligiga bagʻishlangan ilmiy adabiyotlar, arxiv materiallari va boshqa manbalar tahlil qilinib, oʻsha davr taʼlim tizimining xususiyatlari, muammolari va yutuqlari yoritib beriladi.