TAʼLIM DASTURINING TARKIBI VA MAZMUNI - Abduvaxobov Shaxzod Xolmo’min o’g’li; Shamsiddinova Ozoda Sharofiddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada taʼlim dasturining tarkibi va mazmuni, uning zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida shakllanishi, o‘quv rejalari va fan dasturlari bilan uzviy bogʻliqligi tahlil qilingan. Shuningdek, taʼlim dasturining maqsadi, tarkibiy qismlari, o‘quv mazmunini belgilashdagi mezonlar va uni ishlab chiqish bosqichlari ko‘rib chiqilgan. Maqolada ta’lim sifatini oshirishda o‘quv dasturlarining roli, ularning yangilanib borish zarurati va amaliyot bilan integratsiyalashuvining ahamiyati yoritilgan.