MATBUOTNING TURKISTONGA KIRIB KELISHI TARIXI - Qurbonova Ruxsatoy Rahmatullo qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Turkiston tarixida matbuotning kirib kelishi, jamiyatda ilm-fan va ma’rifatni rivojlantirishda muhim rol o’ynagan. Bu maqolada matbuotning Turkistonga kirib kelish tarixi, uning jamoatchilikka ta’siri hamda milliy qadriyatlarni shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Maqola asosan XX asr boshlaridagi voqealar, jadidchilar faoliyati va matbuot vositalarining tarqalishi haqida fikr yuritadi