QATTIQ JISMLARNING ISSIQLIKDAN CHIZIQLI KENGAYISH KOEFFITSIYENTINI ANIQLASH - Xudayberdiyeva Akgul Suleyman gizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qattiq jismlarning issiqlikdan chiziqli kengayish koeffitsiyentini (α) aniqlash usullari, uning fizik mohiyati va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Turli materiallar uchun kengayish koeffitsiyentining qiymatlari solishtiriladi, eksperimental usullar va hisoblash metodlari ko‘rib chiqiladi. Issiqlik kengayishining qurilish, mashinasozlik va elektronika sohalaridagi ahamiyati yoritiladi.