SHAXSNING IRODAVIY SIFATLARINI SHAKLLANTIRISH - Abdimuxammadova Azizabegim Abdimuxammad qizi; Qodirova Go`zal Jalilovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada shaxsning irodaviy sifatlarini shakllantirish jarayonlari va ularning psixologik asoslari tahlil qilinadi. Iroda va uning asosiy xususiyatlari, ularni rivojlantirishning pedagogik va amaliy usullari haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, turli yoshdagi shaxslarning irodaviy sifatlarini shakllantirishda oilaning, ta’limning va jamiyatning roli ochib beriladi.