9-SINF O‘QUVCHILARINING O‘QIB TUSHUNISH KO‘NIKMASINI SHAKLLANTIRISH - Abdurahimova Shahnoza Ollonazar qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 9-sinf o‘quvchilari uchun o‘qib tushunish ko‘nikmalarini shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. O‘qib tushunish – bu nafaqat matnni o‘qish, balki uni anglash, tahlil qilish va fikr bildirish jarayonidir. Maqolada o‘quvchilarning o‘qib tushunish darajasini oshirish uchun samarali metodlar va o‘yinlar tavsiya etilgan.