LINGUISTIC AND CULTURAL STUDY OF THE EXPRESSIO OF IDEAS ABOUT GOVERNANCE IN THE ODES AND LAMENTS OF THE POET - Rakhmatova Nilufar Mukhammatyunusovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Me’muar, qasida va marsiyalardagi boshqaruvga oid fikrlarning lingvomadaniy tadqiqi adabiyotshunoslik va tilshunoslik sohalarining qiziqarli va murakkab yo’nalishlaridan biridir. Ushbu janrlar o’ziga xos badiiy va madaniy xususiyatlarga ega bo’lib, ularning til va madaniyat kontekstida o’rganilishi boshqaruv tushunchasini chuqurroq anglashga yordam beradi. Ushbu maqolada me’muar, qasida va marsiyalardagi boshqaruvga oid fikrlarning lingvomadaniy jihatlari, ularning badiiy ifodalanishi va madaniy kontekstda qanday shakllanishi tahlil qilinadi.