“FOTIHA” SURASIDAN KEYIN “OMIN” AYTISHNING HUKMI - Sabrina Salimova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Soʻngi yillarda jahonda yuz berayotgan turli xil murosasiz toʻqnashuvlar insonlarni ogoh boʻlishga undaydi. Hozirgi davrga kelib ijtimoy tarmoqlar orqali adashgan oqimlarning gʻarazli gʻoyalari keng yoyilmoqda. Xususan, soxta salafiy, hashaviy va vahhobiylik kabi adashgan oqim vakillari xoss oyat va hadislarni oʻzlari uchun hujjat sifatida keltirib, vasila qilgan insonni shirkda ayblamoqda. Natijada, yetarli bilim va koʻnikmaga ega boʻlmagan ba’zi shaxslar ularning yolgʻon gʻoyalariga ergashib ketmoqda. Bu esa dunyoning turli burchaklarida istiqomat qilib kelayotgan musulmomlar orasida turli nizolar avj olishiga sabab boʻlmoqda. Lekin Alloh taolo Oʻz fazli ila ularga qarshi ilmiy va asosli raddiyalar berib, odamlarning dinini sof saqlashda buyuk xizmatlar qilgan zabardast ulamolarni chiqarib qoʻydi.