"BOSHLANG‘ICH SINFDA EKOLOGIK TARBIYA: INTEGRATIV YONDASHUV ORQALI TABIATNI SEVISHNI O‘RGATISH" - Nusratova Umida (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini ekologik tarbiyalash — bugungi kunda ta’lim tizimining eng muhim vazifalaridan biridir. Er yuzidagi ekologik muammolarni hal qilishda, yosh avlodni tabiatni sevish va unga ehtiyotkorlik bilan qarashga o‘rgatish katta ahamiyatga ega. Integrativ yondashuv — fanlarni birlashtirib o‘qitishning samarali usuli bo‘lib, ekologik ta’limda ham uning o‘rni beqiyosdir. Ushbu maqolada boshlang‘ich sinfda ekologik tarbiyani integrativ yondashuv orqali qanday amalga oshirish mumkinligi va tabiatni sevishni o‘rgatishning ahamiyati muhokama qilinadi. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining qaror va farmonlari mavjud. Ushbu hujjatlar ekologik ta’limni rivojlantirish va yosh avlodni atrof-muhitga hurmat ruhida tarbiyalashga qaratilgan. Quyida ba’zi muhim hujjatlar keltirilgan: