O‘ZBEK TILI DARSLARINI O‘QITISHDA MULTIMEDIYADAN FOYDALANISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Buviniso Abdayeva (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek tili darslarini o‘qitishda multimediyadan foydalanishning nazariy asoslari, amaliy tajribalari, zamonaviy usullari va ularning o‘quv jarayoniga ta’siri ilmiy jihatdan yoritiladi. Multimedia texnologiyalaridan foydalanish samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning til o‘rganishga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirish hamda zamonaviy dars metodikasini takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi. Maqolada shuningdek, o‘qituvchi roli, yuzaga keladigan muammolar va ularni hal etish yo‘llari haqida ham to‘xtalib o‘tiladi.