IMLO QOIDALARIDAN SABOQLAR - Gulbahor Xatamova Maxammadaaminovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Prezidentimiz Shavkat Mirziyoyev tomonidan ilgari surilgan beshta muhim tashabbusning mazmun–mohiyatlaridan yana biri yoshlarimiz ma’naviyatini shakllantirish, ularni mustaqil, erkin fikrlashga oʻrgatish, ijodiy imkoniyatlarini kashf qilish va uni rivojlantirishdan iboratdir.Shu oʻrinda mustaqil, ongli, savodli matn yaratish hodisasi ham inson tafakkuri mahsuli, uning oʻzgalar ongiga ta’sir etish vositalaridan biri hisoblanadi. Agar oʻquvchining soʻz boyligi nochor, lugʻat xazinasi qashshoq, savodxonligi past boʻlsa, ijodiy matn yaratish haqida gap ham boʻlishi mumkin emas. Bizning asosiy maqsadimiz oʻquvchini savodxon qilish, ogʻzaki va yozma nutqini oʻstirish, nutq jarayonida soʻz va iboralarni toʻgʻri tanlash, uni nutqiy vaziyat taqozosiga koʻra oʻrinli ishlatish koʻnikmalarini singdirish iborat.