BOLALAR VA O‘SMIRLARNING NAFAS OLISH TIZIMI: RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI VA EKOLOGIK OMILLAR TA’SIRI - Aliyeva Ra'no Amanullayeva; Jaloldinova Mohinur Bobirjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada bolalar va o‘smirlarning nafas olish tizimi rivojlanishining anatomo-fiziologik xususiyatlari, ushbu tizimga ta’sir etuvchi ekologik omillar va ularning sog‘liq uchun xavflari tahlil etilgan. Nafas olish tizimi kasalliklari sabablari, ularning oldini olish usullari, profilaktika va sog‘lomlashtirish choralari keng yoritilgan. Muallif sog‘lom ekologik muhit va to‘g‘ri tarbiya orqali bolalarda sog‘lom nafas olish tizimini shakllantirish mumkinligini asoslab bergan.