INSON ONTOGENEZINING YOSHGA BOG‘LIQ FIZIOLOGIK O‘ZGARISHLARI. - Aliyeva Ra'no Amanullayeva; Móminova Sarvinoz Xursandbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada inson ontogenezining bosqichlari va ularga xos bo‘lgan yoshga bog‘liq fiziologik o‘zgarishlar chuqur tahlil qilindi. Yangi tug‘ilgan chaqaloqlikdan boshlab to qarilik davrigacha bo‘lgan har bir bosqichda tananing asosiy tizimlarida yuzaga keladigan o‘zgarishlar yoritildi. Fiziologik o‘zgarishlar bilan birga psixologik va ijtimoiy omillar ham ko‘rib chiqildi. Maqola tibbiyot, biologiya, psixologiya va pedagogika sohalarida o‘qiyotgan talabalar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.