TIJORAT BANKLARINING QIMMATLI QOG‘OZLAR BILAN OPERATSIYALARI VA ULARNING TAHLILI - Qahramon Abdukarimov; Abdurahmonov.A.S (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Qimmatli qog‘ozlar bozori moliyaviy tizimning ajralmas bo‘lagi bo‘lib, u orqali moliyaviy resurslar erkin harakatlanadi, investitsiya faoliyati rag‘batlantiriladi va iqtisodiyotda uzoq muddatli kapital jamlanadi. Tijorat banklari bu bozorning faol ishtirokchilari sifatida nafaqat investorlik faoliyatini yuritadilar, balki mijozlarga investitsiya xizmatlari ko‘rsatish, vositachilik qilish, qimmatli qog‘ozlar chiqarishni tashkil etish orqali bozorning rivojlanishiga hissa qo‘shadilar.