4K MODELI ASOSIDA TA’LIM JARAYONINI LOYIHALASH: ZAMONAVIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH VA FANLARARO YONDASHUV - Karimova E'zozaxon Dilshod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola 4K modeli asosida darslarni loyihalash orqali o‘quvchilarda zarur kompetensiyalarni shakllantirishni o‘rganadi. Maqolada ushbu kompetensiyalarni XXI asrda muvaffaqiyatli faoliyat yuritish uchun zarur bo‘lgan ko‘nikmalar sifatida e’tirof etilgan va ularni rivojlantirishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Kreativlikni ochiq-tugallanadigan topshiriqlar orqali, tanqidiy fikrlashni tahlil va munozara orqali, kommunikatsiyani interaktiv usullar orqali, kooperatsiyani esa hamkorlikda ishlash loyihalari orqali rivojlantirish zarurligi ta’kidlanadi. Shuningdek, maqolada 4K modelini dars rejalashtirishga integratsiya qilish, o‘quvchilarning faol ishtirokini oshirish va ta’lim jarayonini kompleks yondashuv bilan boyitish muhimligi haqida fikr yuritiladi.