SOYA O‘SIMLIGINING BIOLOGIK XUSUSIYATLARI HAMDA XALQ XO‘JALIGIDAGI AHAMIYATI - Asqarov Hasanboy Xoldorovich; Najmiddinova Shahnoza Madaminjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada dukkakdoshlar oilasiga mansub soya (Glycine maxim) o‘smligining xorijiy hamda mahaliy navlari kelib chiqishi, yer yuzida tarqalishi butun jahon oziq-ovqat sanoatida tutgan o‘rni, biologik tasnifi, o‘sishi va rivojlanishi, yetishtirilishi haqida ma’lumotlar keltirilgan.