ICHIMLIK SUVIGA QO’YILADIGAN GIGIYENIK TALABLAR - Karshiyeva D.R (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Sho’r suvlarni chuchuklashtirish texnologiyasining rivojlanishi sababli mineralizatsiyalashganlikni quyi me’yorlarini ishlab chiqish davr talabi bo’lib qoldi, chunki doimo distillangan yoki kam mineralizatsiyalashgan suv iste’mol qilish organizmda suv-tuz tengligining buzilishiga olib keladi, buning asosida jigarning osmoretseptiv maydon reaksiyalari yotadi, natijada qancha ko’p miqdorda natriy tushadi va xujayra ichi va tashqarida suyuqligidagi suvni taqsimlanishi buziladi.