LYAMBLIYANING MORFOLOGIYASI, HAYOTIY SIKLI VA BIOLOGIK XUSUSIYATLARI - Azamatova Dilnoza O’ktam qizi; G’uzorova Ozoda Uchqun qizi; Xusainova Xusnabat Jo’rayevna; Elmurotova Dilnoza Baxtiyorovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ishda Giardia intestinalis (lyambliya) parazitining morfologik tuzilishi, hayotiy sikli va biologik xususiyatlari yoritilgan. Lyambliya ikki shaklda — trophozoit va kista sifatida mavjud bo‘lib, u organizmga yuqori darajada moslashgan protozoar parazit hisoblanadi. Maqolada lyambliyaning ichakda yashash va ko‘payish mexanizmlari, tashqi muhitda yashovchanlik qobiliyati hamda uning infektsiyani yuqishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi ilmiy asoslangan tarzda tahlil qilinishi tahlil qilingan.