BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARINING KREATIV IMKONIYATLARI VA ULARNING NAMOYON BOʻLISHI - Tulegenova Dilfuza Ergash qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlangʻich sinf oʻquvchilarining kreativ (ijodiy) salohiyati, uning shakllanish jarayoni va namoyon boʻlish holatlari tahlil qilingan. Mualliflar bolalarning yosh psixologiyasi va individual xususiyatlarini hisobga olgan holda, ijodiy fikrlash, fantaziya, mustaqil gʻoyalar bildirish qobiliyatini rivojlantirish usullarini yoritib berishgan. Maqolada kreativ imkoniyatlarning namoyon boʻlishiga taʼsir etuvchi omillar, jumladan taʼlim muhiti, oʻqituvchi yondashuvi, faol oʻqitish metodlari va ota-ona roli haqida soʻz boradi. Ilmiy tadqiqot natijalariga tayanib, bolalarda kreativlikni ragʻbatlantirish boʻyicha aniq tavsiyalar ham keltirilgan. Ushbu ish pedagoglar va psixologlar uchun foydali manba boʻlishi mumkin.