ALISHER NAVOIY - SOʻZ SAN’ATINING GULTOJI - Abdirahmonova Dilnoza Ismoil qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqolada Alisher Navoiyning hayoti va ijodi, turkiy adabiyotdagi oʻrni, asarlarining bugungi kundagi ahamiyati, Navoiy lirikasi haqida soʻz boradi.Navoiyning turkiy tilni koʻklarga koʻtarib, bu tilda yuksak badiiy asarlar yaratgan shoir va mutafakkir sifatida til va adabiyot rivojiga katta hissa qo‘shgani ta’kidlanadi. Shuningdek, Navoiy asarlarining bugungi kunda ma’naviy tarbiya, axloqiy qadriyatlarni shakllantirishdagi o‘rni yoritib beriladi.