PO‘LAT ISHLAB CHIQARISH TEXNOLOGIYALARINING EVOLYUTSIYASI - Toyirov Asadbek Jaloliddinovich; Xalilov Davron Dilshod oʻgʻli; Mirzajonova. S (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Maqola po‘lat ishlab chiqarish texnologiyalarining tarixiy evolyutsiyasini tahlil qiladi. Dastlabki xom po‘latdan boshlab, Bessemer jarayoni, Siemens-Martin usuli, kislorodli-konverter texnologiyasi va zamonaviy avtomatlashtirishgacha bo‘lgan rivojlanish bosqichlari yoritiladi. Zamonaviy innovatsiyalar, masalan, yashil po‘lat ishlab chiqarish va 3D bosib chiqarish texnologiyalari, shuningdek, ularning kelajakdagi istiqbollari muhokama qilinadi. Shu bilan birga, ekologik barqarorlikka erishish va moliyaviy qiyinchiliklar kabi muammolar ham ko‘rib chiqiladi. Maqola po‘lat ishlab chiqarishning global sanoatdagi ahamiyatini ta’kidlaydi.