POLIFENOLLAR - OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARIDAGI ASOSIY ANTIOKSIDANTLAR - Mamajonava Sarvinozxon Odiljon qizi; Mo’minjonov Nurmuhammad Dilshod o’g’li; Shoimov Azizbek Javlon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada polifenollarning inson salomatligidagi o‘rni, ularning antioksidant xossalari, oziq-ovqat mahsulotlaridagi mavjudligi hamda organizmga ko‘rsatadigan foydali ta’siri yoritilgan. Polifenollar hujayralarni erkin radikallardan himoya qilish, surunkali kasalliklarning oldini olish va immun tizimini mustahkamlash kabi muhim biologik funksiyalarga ega. Shuningdek, maqolada polifenollarning asosiy manbalari, ularni saqlash va iste’mol qilishda e’tibor berilishi kerak bo‘lgan jihatlar muhokama qilingan.