HASHIMOTO TIREOIDITIDA QALQONSIMON BEZNING MORFOLOGIK XUSUSIYATLARI - Haydarova Nargizaxon Axtamjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Hashimoto tireoiditi - bu qalqonsimon bez hujayralarining progressiv o’limiga olib keladigan organga xos autoimmun kasallik bo’lib, asosiy gipotireozning eng keng tarqalgan sababidir. Hashimoto tireoiditining morfologik diagnostikasi gistologik shakllarning o’zgaruvchanligi tufayli sezilarli qiyinchiliklarni keltirib chiqaradi. Maqolada autoimmun tireoiditda qalqonsimon bezdagi strukturaviy o’zgarishlar bo’yicha adabiyotlar sharhi ko’rib chiqiladi.