ELEKTRON JADVALDAN MAQSADLI FOYDALANISH. - Qo‘chqarova Xurriyat Xudayberganova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada elektron jadval dasturlaridan, ayniqsa Microsoft Excel imkoniyatlaridan o‘quv jarayonida maqsadli foydalanish masalasi yoritilgan. Elektron jadvallar yordamida o‘quvchilarning raqamli savodxonligini oshirish, axborot bilan ishlash, tahlil qilish, grafiklar tuzish va qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘qituvchilarning metodik yondashuvlari, zamonaviy darsda elektron jadvalning tutgan o‘rni, o‘quvchilarning bilim darajasi va motivatsiyasiga ta’siri ko‘rsatib berilgan.