MAKTAB PSIXOLOGI ISHIDA XULQI OG‘ISHGANLIKNI DIAGNOSTIKA QILISH VA PSIXOKORREKSIYA QILISH USULLARI - Mamajonova Mashhura Xabibulloyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ishda maktab psixologining xulqi og‘ishgan o‘quvchilarga nisbatan olib boradigan diagnostik va psixokorreksion ishlari haqida so‘z boradi. Maktab psixologi o‘quvchining xulqi va psixologik holatini tahlil qilib, uning o‘ziga xos shaxsiy xususiyatlarini aniqlaydi va unga mos keladigan ta’lim va tarbiya usullarini ishlab chiqadi. Shuningdek, oilaviy sharoit, o‘quvchining ijtimoiy munosabatlari va psixologik xususiyatlarining ta’siri, shaxsning axloqiy rivojlanishi va uning atrofdagilar bilan aloqalari ko‘rib chiqiladi. O‘quvchining salbiy xulqini to‘g‘ri yo‘naltirish uchun psixokorreksiya va psixologik maslahatlar yordamida samarali yechimlar taqdim etiladi. Ushbu ish, o‘quvchilarning psixologik xususiyatlarini hisobga olib, ularning ijtimoiy moslashuvini yaxshilash va psixologik yordam ko‘rsatish jarayonlarini o‘z ichiga oladi.