BOLA XOTIRASI VA CHET TILIDAGI SO’ZLARNI YODLASH O’RTASIDAGI BOG’LIKLIK - Matqosimova Mohira Erkinbek qizi; Hakimova Nazira No’monjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha va boshlang‘ich yoshdagi bolalarda xotira imkoniyatlari hamda chet tilidagi so‘zlarni yodlash jarayoni o‘rtasidagi bog‘liqlik o‘rganiladi. Xotira — til o‘rganishning asosi bo‘lib, aynan bolalik davrida qisqa muddatli va uzoq muddatli xotiraning faolligi sababli so‘zlarni yodlab olish jarayoni ancha samarali kechadi. Maqolada vizual, eshitish va harakatga asoslangan metodlar orqali bolalarning xotirasini mustahkamlash va yodlash samaradorligini oshirish yo‘llari yoritiladi. Shuningdek, til o‘rganish uchun eng mos yosh davri va metodik tavsiyalar keltirilgan.