KRIPTOGRAFIYANING ZAMONAVIY KO’RINISHI - Tilavov Shahzod; Qahhorov Jasur; Mamaraimov Abror (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ishda kriptografiyaning asosiy tushunchalari, uning tarixiy rivojlanishi, zamonaviy kriptografik usullar va texnologiyalar, axborot xavfsizligidagi o‘rni haqida keng qamrovli ma’lumotlar keltirilgan. Shuningdek, kriptografik algoritmlar, kalitlar, shifrlash turlari va ularning qo‘llanilish sohalari yoritilgan. Ishda kriptografiyaning amaliyotdagi roli, muammolari va kelajakdagi istiqbollari ham ko‘rib chiqilgan.