YAPONIYA SHAHARSOZLIGINING TARIXI VA RIVOJLANISH BOSQICHI YANGI TURAR JOYLARINING RIVOJLANISHI - Kayumova Shaxrizoda (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yaponiya shaharsozligining tarixi va rivojlanish bosqichi yangi turar joylarning rivojlanishi haqida fikr yuritilgan. Yaponiya o‘zining barqaror iqtisodiyoti va shaharsozligi tufayli dunyoning eng rivojlangan davrlaridan biri hisoblanadi. Turar joylarning sanoati va aholining haddan tashqari ko‘payishi sababli qavatli turar joylarning rivojlanishiga kelishi haqida fikr yuritilgan.