KORXONALARNI YASHIL ENERGIYAGA O‘TKAZISHDA SAMARALI LOYIHA BOSHQARUVI MODELLARI - Arabova Gulbodom Odil qizi; Sadriddinov Baxtiyor Badriddinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola korxonalarni yashil energiyaga o‘tkazish jarayonida qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan samarali loyiha boshqaruvi modellarini o‘rganadi. Unda qayta tiklanuvchi energiya manbalarini joriy etish, energiya samaradorligini oshirish va barqaror amaliyotlarni implementatsiya qilish kabi loyihalarni muvaffaqiyatli amalga oshirish uchun mos bo‘lgan boshqaruv yondashuvlari tahlil qilinadi. Maqolada turli xil loyiha boshqaruvi modellari, ularning afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, korxonalarning o‘ziga xos ehtiyojlariga mos modelni tanlash bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.