M-LEARNING TENDENSIYASI ASOSIDA TA’LIMDA ELEKTRON RESURSLARNI YARATISH VA TATBIQ QILISHNING QIYOSIY TAHLILI (INFORMATIKA VA AXBOROT TEXNOLOGIYALARI MISOLIDA) - Komilova Zulxumorxon G'iyosiddin qizi. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
1. M-learning konsepsiyasining rivojlanishi va ta’limdagi ahamiyati So‘nggi o‘n yilliklarda mobil qurilmalar, internetga keng kirish imkoniyati va bulutli texnologiyalarning jadal rivojlanishi natijasida ta’lim sohasida yangi yondashuv — mobil ta’lim yoki M-learning aniq shakllandi. Bu konsepsiya o‘quvchilarga o‘z bilimlarini istalgan joyda va vaqtda, shaxsiy ehtiyojlari va imkoniyatlariga moslab o‘rganish imkonini beradi. Ayniqsa, zamonaviy fanlar – informatika va axborot texnologiyalari sohalarida interaktiv va ko‘p qirrali ta’lim usullarining keng qo‘llanilishi M-learningning ta’lim jarayonidagi samaradorligini keskin oshirmoqda. M-learning ta’limni shaxsiylashtirish, mustaqil o‘rganish va ijodkorlikni rag‘batlantirish orqali o‘quvchilarning motivatsiyasini oshiradi hamda bilimlarni chuqur va uzoq muddatli o‘zlashtirishga yordam beradi. Shu bilan birga, M-learning ta’lim tizimini zamonaviy texnologiyalar bilan boyitish, uning sifatini yaxshilash va o‘quvchilarning raqamli savodxonligini oshirishda muhim vosita hisoblanadi.