BOSHLANGʻICH SINF DARSLARIDA STEM TA’LIM TEXNOLOGIYASINI QOʻLLASHNING AHAMIYATI - Karimova Adolat Kadirovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf darslarida STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) texnologiyalarini qo‘llashning ahamiyati tahlil qilinadi. STEM yondashuvi bolalarda tanqidiy fikrlash, muammolarni hal qilish va ijodiy yondashuv kabi ko‘nikmalarni shakllantirishga xizmat qiladi. Tadqiqotda STEMning boshlang‘ich ta’limda integratsiyalashuvi, fanlararo aloqadorlik, o‘quvchilarning faolligi va ta’lim sifatiga ijobiy ta’siri ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, o‘qituvchilarning STEM kompetensiyalarini rivojlantirish, metodik materiallar va texnik vositalar bilan ta’minlanish holati ham ko‘rib chiqiladi. Mualliflar boshlang‘ich sinfda STEM loyihaviy metodlarini joriy etish, amaliy mashg‘ulotlar orqali bilimlarni mustahkamlash va bolalarning hayotiy ko‘nikmalarini rivojlantirishni asosiy yo‘nalish sifatida ko‘rsatgan. Maqolada shuningdek, ilg‘or xorijiy tajribalar, mahalliy sharoitga moslashuv imkoniyatlari ham tahlil etilib, amaliy tavsiyalar beriladi.