TARIXIY MAVZUNING HIKOYADAGI TALQINI - Ibodullayeva Quvonchoy (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Xurshid Davronning “Amir Temur o‘g‘lining o‘limi haqida rivoyat” asari tarixiy voqealarga asoslangan badiiy hikoya bo‘lib, unda buyuk sarkarda Amir Temurning sevimli nabirasi Pirmuhammad Jahongir bilan suhbatlari orqali davlat boshqaruvi, meros va mas’uliyat masalalari yoritiladi. Hikoya Hindistonga yurish arafasida boshlangan . Asarda Amir Temur o‘z hayotiy tajribasi va donishmandligini bo‘lajak merosxo‘riga o‘rgatishga urinadi. Badiiy rivoyat shaklida yozilgan bu asarda tarix, falsafa va ruhiy kechinmalar uyg‘unlashtirgan. Asar o‘zbek adabiyotidagi tarixiy-badiiy yondashuvning yorqin namunalaridan biridir.