ABDUQAYUM YO‘LDOSHNING HIKOYANAVISLIK MAHORATI - Xurshida Ergasheva (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o’zbek adabiyotida o’ziga xos o’ring ega iste’dodli adib Abduqayum Yo’ldoshning yozuvchilik badiiy mahorati, jumladan, obraz va xarakter yaratish va ruhiy tasvir ifodalashdagi o’ziga xosligi kabi masalalar muallif qalamiga mansub “Boy” hikoyasi misolida ochiqlandi. Shuningdek, uning zamonaviy voqelikni badiiy ifodalash tamoyili, jamiyat va inson o’rtasidagi ziddiyatlarni ifodalash masalalari yuzasidan fikr-mulohazalar bayon etilgan.