1-SINFLARDA TASVIRIY SAN’AT DARSLARI ORQALI O’QUVCHILAR IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Оlimоv Аnvаrjоn Mаmirоvich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim bosqichida, xususan, 1-sinf o‘quvchilarining tasviriy san’at darslari orqali ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishning samarali usullari tahlil qilinadi. Dars jarayonida qo‘llaniladigan interaktiv metodlar, pedagogik yondashuvlar va tasviriy san’atning tarbiyaviy hamda estetik ahamiyati ochib beriladi. Amaliy misollar orqali mavzuning dolzarbligi va tatbiqiy qiymati yoritilgan.