SHARQ VA G’ARB FALSAFASI. MADANIYATLARARO QARASHLAR - Durdimurodov Asilbek Sobirjonovich; Umarova Farida Saidikramovna; Elmurotova Dilnoza Baxtiyorovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada falsafaning mohiyatini Sharq va G’arb mutafakkirlarining qarashlari orqali tahlil qilamiz. Falsafa insoniyatning eng qadimiy va muhim intilishlaridan biridir. U bizga dunyoni tushunishga va o’z o’rnimizni topishga yordam beradi. Sharq falsafasida intuitiv va ma’naviy yondashuvlar ustun bo‘lgan, G‘arbda esa asosan mantiqiy va ratsional tafakkur ilgari surilgan.